Stichting Fietsen Alle Jaren Gouda

2023

Op vrijdag 23 juni 2023 hebben we als Fietsen Alle Jaren Gouda samen met het Sociaal Team meegedaan aan de actie Positieve Apotheek, die georganiseerd was tijdens Gouda Beach Experience. De Positieve Apotheek geeft op een positieve manier aandacht aan gezondheid, niet gericht op ziekte of beperkingen, maar op veerkracht, zingeving en eigen regie. Tijdens een rit met de riksja konden mensen op een ontspannende en gezellige manier in gesprek met een medewerker van het Sociaal Team.

Op zaterdag 3 juni 2023 organiseerde Fietsen Alle Jaren een Long Ride. Samen met verschillende lokale afdelingen waaronder Fietsen Alle Jaren Gouda maakten we een tocht, ontmoetten elkaar en gaven de mensen weer het gevoel van “wind in het haar” . Van uit het hele land verzamelden we ons in Soest, bij Woonzorg centrum Molenschot. Vanuit Limburg en Nijmegen kwamen ze zelfs helemaal op de riksja naar Soest. Een prachtig avontuur voor piloten en deelnemers.

We hebben met 26 riksja’s tijdens de Longride laten zien hoe leuk het is om met minder mobiele mensen lekker te gaan fietsen en om weer even de wind in het haar te voelen

Video van de Longride in Soest

De afdeling Gouda van Fietsen Alle Jaren tijdens de Longride

Roerade heeft voor FAJ Gouda een 3e riksja beschikbaar gesteld voor deze Longride.

Op 15 mei 2023 heeft de Goudse Schouwburg en Cinema Gouda bekend gemaakt dat ze graag voor 2023 het statiegeld wat zij ontvangen door de nieuwe pet-flessen regeling willen doneren aan Fietsen Alle Jaren!

Op 11 mei 2023 was er een vrijwilligersavond in de Savelberg.