Stichting Fietsen Alle Jaren Gouda

In het nieuws

2024

Dankzij een contact van Jan zijn we vorig jaar in beeld gekomen bij de Goudse Schouwburg c.q. Cinema Gouda. Fietsen Alle Jaren was door hen ‘uitgekozen’ als organisatie waar de opbrengsten van het statiegeld naar toe zou gaan. In juli vorig jaar hebben we de opbrengst van het eerste halve jaar al mogen ontvangen. Nu dus de rest.

In een aparte bijlage van het huis-aan-huis-blad Kontakt is hier aandacht aan besteed, zie deze link. https://www.hetkontakt.nl/lees/374608

Een mooiere manier om het nieuwe jaar te beginnen hadden we niet kunnen bedenken, want laten we eerlijk zijn: van het weer moeten we het op dit moment niet hebben. Ik ben volop bezig met de planning voor februari, hoop echt dat veel van de ritten dan wèl door kunnen gaan. Maar ….. de donatie fleurt ons natuurlijk weer helemaal op!

Op maandag 19 februari 2024 heeft onze voorzitter Kees Thieme een verhaal gehouden voor de sociëteit “Ons genoegen” in Gouda. Het was een leuke avond en nog leuker een spontane collecte onder de aanwezigen. Dit bracht bijna € 300,= op.

2023

Op vrijdag 23 juni 2023 hebben we als Fietsen Alle Jaren Gouda samen met het Sociaal Team meegedaan aan de actie Positieve Apotheek, die georganiseerd was tijdens Gouda Beach Experience. De Positieve Apotheek geeft op een positieve manier aandacht aan gezondheid, niet gericht op ziekte of beperkingen, maar op veerkracht, zingeving en eigen regie. Tijdens een rit met de riksja konden mensen op een ontspannende en gezellige manier in gesprek met een medewerker van het Sociaal Team.

Op zaterdag 3 juni 2023 is de Goudse afdeling van Fietsen Alle Jaren samen gekomen voor een Long Ride om Fietsen Alle Jaren in het zonnetje zetten.

We hebben met 26 riksja’s tijdens de Longride laten zien hoe leuk het is om met minder mobiele mensen lekker te gaan fietsen en om weer even de wind in het haar te voelen.

Op 3 juni deed ook de afdeling Gouda mee op de landelijke dag in Soest.

De afdeling Gouda van Fietsen Alle Jaren tijdens de Longride

Roerade heeft voor FAJ Gouda een 3e riksja beschikbaar gesteld voor deze Longride.

Op 15 mei 2023 heeft de Goudse Schouwburg en Cinema Gouda bekend gemaakt dat ze graag voor 2023 het statiegeld wat zij ontvangen door de nieuwe pet-flessen regeling willen doneren aan Fietsen Alle Jaren!

Op 11 mei 2023 was er een vrijwilligersavond in de Savelberg.

Voorgaande jaren:

2022

2021

2020

2019

2018

2017