Stichting Fietsen Alle Jaren Gouda

Wie zijn wij?

Maria op weg naar een passagier

Wij zijn een enthousiaste groep vrijwilligers die naast onze privélevens graag tijd vrijmaken om andere mensen een leuke dag te bezorgen. Verder te komen dan een rondje om het huis of het ritje met de taxi.

Zelf kunnen ervaren hoe de wind met uw haren speelt, hoe het buiten in de natuur ruikt. Het horen van vogelgefluit, het kabbelen van het water of auto’s in de binnenstad. De sfeer ervaren op de Markt of terug naar de plekken waar u gewoond of gewerkt heeft.

Wij zijn een Stichting en volledig financieel afhankelijk van sponsoren. Hierdoor kunnen we onze riksjaritten gratis aanbieden. Onze Stichting heeft een bestuur en een kerngroep, die  verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen van de Stichting. Daarnaast hebben we een groep actieve vrijwilligers, die de Riksja-ritten verzorgen. We hebben alles volledig in eigen beheer, hierbij kunt u denken aan; onderhoud van de riksja, opleiden van vrijwilligers, contact met organisaties, planning, en nog veel meer.

ONZE ORGANISATIE

Fietsen Alle Jaren Gouda (FAJG) werd een stichting op 29 mei 2019.

Bestuur
Voorzitter: Kees Thieme
Secretaris: Jenny Schoemaker
Penningen: Ad Jansen

Kerngroep
Riksjefs: Jan Heemelaar en George Offers
Planning: Janny Smalbil (zorgcentra)
Webbeheer: Maria van Wichen en Leo Bontje

De kerngroep neemt over het algemeen de ‘dagelijkse’ gang van zaken op zich; het bestuur werkt meer vanuit de achtergrond en pakt beleidsmatige zaken op. Bij overlap is er overleg tussen bestuur & kerngroep.

Naast het bestuur en de kerngroep hebben we de volgende functies:
Extra planner: Jolanda van Mil (individuele ritten)
Reserveplanner: Jan Hemelaar
Piloten: 19 vrijwilligers
Begeleiders: 5 vrijwilligers


Wilt u nog meer van ons te weten komen? Stuur ons dan een mailtje en wie weet kunt u iets voor ons of kunnen we iets voor elkaar betekenen. We zijn te bereiken via info@fajg.nl of vul het contactformulier in.

Onze folder

pagina 1
pagina 2
pagina 3
pagina 4