Stichting Fietsen Alle Jaren Gouda

Foto’s en films

Informele Markt Gouda 11 juni 2024.

FAJ Gouda was aanwezig in de Burgerhal van het oude Stadhuis samen met 35 andere organisaties, die op vrijwillige basis hulp bieden aan alle Gouwenaars.

In de eerste weken van 2024 ging er bijna geen Riksja-rit door vanwege de kou, de regen, de sneeuw of zelfs gladheid. Gelukkig ging de rit op 4 januari voor locatie ‘Bernardhof’ van de Gemiva-SVG Groep wèl door. Om de kou te trotseren werd er een ‘list’ bedacht: een pauze om de meest heerlijke lekkernij van Gouda op te smikkelen: een stroopwafel! Volop genieten en niemand had het meer koud.

Op vrijdag 23 juni 2023 hebben we als Fietsen Alle Jaren Gouda samen met het Sociaal Team meegedaan aan de actie Positieve Apotheek, die georganiseerd was tijdens Gouda Beach Experience. De Positieve Apotheek geeft op een positieve manier aandacht aan gezondheid, niet gericht op ziekte of beperkingen, maar op veerkracht, zingeving en eigen regie. Tijdens een rit met de riksja konden mensen op een ontspannende en gezellige manier in gesprek met een medewerker van het Sociaal Team.

Op zaterdag 3 juni 2023 is de Goudse afdeling van Fietsen Alle Jaren samen gekomen voor een Long Ride om Fietsen Alle Jaren in het zonnetje zetten.

We hebben met 26 riksja’s tijdens de Longride laten zien hoe leuk het is om met minder mobiele mensen lekker te gaan fietsen en om weer even de wind in het haar te voelen

De afdeling Gouda van Fietsen Alle Jaren tijdens de Longride

Video van de Longride in Soest

Roerade heeft voor de FAJ Gouda een 3e riksja beschikbaar gesteld voor deze Longride.

Op 15 mei 2023 heeft de Goudse Schouwburg en Cinema Gouda bekend gemaakt dat ze graag voor 2023 het statiegeld wat zij ontvangen door de nieuwe pet-flessen regeling willen doneren aan Fietsen Alle Jaren!

Op 11 mei 2023 was er een vrijwilligersavond in de Savelberg.

Op vrijdag 18 november 2022 mochten we tot onze grote vreugde een cheque in ontvangst nemen van Zorgcentrum Prinsenhof. Het bedrag is de opbrengst van de sponsoractie Bike4Alzheimer, die op de Burendag in september door Prinsenhof was georganiseerd.
Op 2 september 2022 hebben we ons 5-jarig jubileum gevierd, in de tuin van één van onze vrijwilligers. 
Onze vrijwilligers
Onze nieuwe riksja

George met de 2 Riksja’s
Genieten op de Bloemendaalseweg
Riksja op het groene eiland
Sponsorteam 23-06-2019
Sponsorteam
Taco met burgemeester Milo Schoenmaker
Officiële overhandiging van de nieuwe riksja door de sponsors.

Officiële overhandiging van de nieuwe riksja door de sponsors.
Officiële overhandiging van de nieuwe riksja door de sponsors.

Interview met Bart op Gouwestad TV